Afbeelding
Foto:

Bezoek je buren

ENSCHEDE - In Enschede is een nieuw project van start gegaan: "Bezoek Je Buren". Dit is een landelijk initiatief wat nu ook hier gehouden zal worden.

De opzet van het project is simpel: meer mensen met elkaar in contact brengen, specifiek wanneer de buren een 'andere' achtergrond hebben in de brede zin. Afgelopen zaterdag werd in de Ontmoetingskerk in Enschede een startbijeenkomst gehouden. De bedoeling is dat mensen de komende tijd bij elkaar op bezoek gaan in huiselijke sfeer, om zo kennis te maken met elkaars cultuur. Er wordt dan uiteindelijk afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst volgend jaar.

Het doel
De insteek van dit project is om de veelal onzichtbare barrières tussen mensen weg te nemen. Het is een laagdrempelig en kosteloos initiatief. Het stimuleren van saamhorigheid, tolerantie, wederzijds begrip en respect is een groot goed. Dit project bleek in andere gemeenten ook al een leuke manier om met elkaar kennis te maken. Zeker in Enschede is een grote diversiteit aan culturen te vinden, zo zijn er zeker 160 nationaliteiten in onze stad.