Afbeelding
Foto:

Geld voor Tetem van Mondriaan Fonds

ENSCHEDE - Tetem in Enschede ontvangt voor de komende twee jaar ruim 140.000 euro van het Mondriaan Fonds. Tetem is een brede, kunst-georiƫnteerde voorziening, waar naast exposities ook diverse andere activiteiten rondom kunst en techniek gehouden worden.

De bijdrage voor 2018 en 2019 is een welkome aanvulling op het budget. "Door de combinatie van de thematiek van technologie, de kansen voor jong talent en het overtuigende regionale belang voegt Tetem iets bijzonders toe aan het nationale bestel van presentatie-instellingen", aldus de toekenningscommissie van het Mondriaan Fonds. "We zijn hier ontzettend blij mee", reageert directeur Wilja Jurg op de toekenning van het Mondriaan Fonds. "We gaan het budget inzetten voor ons tentoonstellingsprogramma en daarnaast voor het Talent & Development Program. Met dit geld kunnen we echt een flinke kwaliteitsslag maken!"

Verbinding
De commissie van het Mondriaan Fonds is enthousiast over de manier waarop Tetem verbinding aangaat met het publiek: de openheid die uit de plannen blijkt en de uitwerking van de regionale publieksbemiddeling dragen hieraan bij. Voorts is het educatietraject inhoudelijk goed uitgewerkt. Daarnaast is zij positief over het samenwerken met diverse partners en de rol voor vrijwilligers. De focus op nieuwe media in het programma is helder en de subthema's zijn interessant, aldus de commissie. Tot slot beoordeelt zij het cultureel ondernemerschap van Tetem als goed: de instelling is lokaal goed ingebed met partners als universiteit en musea.

In ontwikkeling
Tetem vertelt het verhaal van een maatschappij die in ontwikkeling is. Tentoonstellingen en de uitgebreide programmering daaromheen worden binnen een van de programmalijnen geprogrammeerd en zorgen tezamen voor context en betekenisgeving. "Door het werken vanuit programmalijnen verstevigt Tetem haar positie als nationaal relevante en toonaangevende ontmoetingsplek voor beeldende kunst en wordt een aantrekkelijker partner voor landelijke samenwerkingsverbanden. In de volledige programmering staat het verbinden vanuit de inhoud centraal. Tetem betrekt publiek en partners al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van haar programma's, we zetten sterk in op dialoog, samenwerking en partnerships", aldus Wilja Jurg.