Kerst bij schaapskudde Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Breng tweede kerstdag door in de natuur. Schaapskudde Haaksbergen houdt deze dag open huis voor zijn bezoekers.

Op 26 december is de schaapskudde vanaf 12.00 uur te bezoeken voor iedereen die dit graag wil. Bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen in de leefomgeving van de schapen van Schaapskudde Haaksbergen. Deze zal speciaal voor de gelegenheid gehuld zijn in sfeervolle kerstdecoraties. Met wat geluk zijn op deze dag de eerste lammetjes te zien! Bezoekers kunnen in de schaapskooi genieten van de verkrijgbare consumpties tegen een vriendelijke prijs.

Een bezoek aan de Schaapskudde Haaksbergen is ideaal te combineren met een wandeling door de prachtige omgeving rondom de schaapskooi. Haal een frisse neus tijdens tweede kerstdag in het wonderschone Witte Veen. De schaapskudde is te bezoeken tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen hun auto parkeren bij de schaapskooi aan de Schapendrift 11. Bij slecht weer kan parkeren aan de linkerkant van de Welmerweg, op loopafstand van de schaapskooi.

Winterrit buurtspoorweg
Haaksbergen - Boekelo

HAAKSBERGEN - Reis mee in een echte stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. Op 27 en 28 december is het station van de buurtspoorweg geopend voor bezoekers en reizigers van 10.00 tot 17.00 uur. Station Boekelo is die dagen open van 10.30 tot 16.30 uur.

Tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt nog een echte stoomtrein, een mooi stukje historie in Twente. Behalve de rit in de oude stoomtrein zijn ook de stations zelf een bezienswaardigheid voor jong en oud. Bezoekers zien tijdens een rondleiding hoe de seinen en wissels bediend worden en kunnen in de werkplaats een kijkje nemen bij de oude stoom- en dieseltreinen die daar staan. Stap terug in de tijd met een enkele reis of retourtje met de stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo. De stoomtrein zal deze dagen drie keer daags heen en weer rijden tussen Haaksbergen en Boekelo. Reis mee en breng ook een bezoekje aan de museumwinkel en 'De Goederenloods.' Het museum 'Buurtspoorweg' is te vinden aan de Stationsstraat 3 in Haaksbergen.