Van nul- tot duizendpoot

ENSCHEDE - Museum Twentse Welle staat nog tot 31 december in het teken van de voorstelling 'Van nul- tot duizendpoot'. Hierin leer je hoe de verschillende diersoorten op aarde zich voortbewegen en hoe dit in het lichaam werkt.

Diersoorten hebben zich ontwikkeld om overal op aarde te kunnen leven. Ze zwemmen, lopen en vliegen en hebben een lichaam dat is aangepast aan hun functie. Twentse Welle geeft een inkijkje binnen het lichaam van verschillende diersoorten. De nadruk ligt hierbij op de skeletten en spieren van gewervelde diersoorten. Zo blijken sommige ogenschijnlijk heel verschillende diersoorten toch meer gemeen te hebben dan verwacht. Deze tentoonstelling laat zien hoe de verschillende diersoorten zich op hun eigen ingenieuze wijze voortbewegen. Ontdek het dierenrijk en de evolutie van de onderlinge diersoorten.

Deze tentoonstelling is voor kinderen tot en met 4 jaar gratis te bezoeken. De reguliere toegangsprijs bedraagt 7,50 euro en 5,- euro met een CJP pas. 'Van nul- tot duizendpoot' is te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Nieuwjaars concert

ENSCHEDE - Het muzikale begin van 2018 is het nieuwjaarsconcert in de Wilmersbergzaal van het Wilminktheater. Op vrijdag 5 januari zal het Orkest van het Oosten het jaar op passelijke wijze inluiden.

Het nieuwjaarsconcert is samengesteld om een optimistisch en muzikaal begin van 2018 te vormen. Het belooft een mooie avond te worden met onder andere de Weense wals en verschillende uitvoeringen van Strauss. Dit keer zal het Weense geluid worden gecomplimenteerd door Spaanse operettes en temperamentvolle aria's. Met een sopraan en een tenor ondersteund door het Orkest van het Oosten wordt het een muzikale avond met een veelzijdig programma.

De avond zal beginnen om 20.00 uur met een Spaanse operette of "Zarzuela". Na de pauze begint het tweede deel van het programma waarbij de welbekende Weense Wals te horen zal zijn. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om een inleiding bij te wonen een uur voorafgaand aan het concert. Toegang hiervoor is apart te bestellen bij het reserveren van de kaarten voor deze avond. Kaarten zijn te reserveren via www.wilminktheater.nl