Afbeelding
Foto:

Kerstherberg Huiskamer van Mekkelholt in Enschede

ENSCHEDE - Voor het vierde achtereenvolgende jaar zet Ester Ziel van de Huiskamer van Mekkelholt de deuren open tijdens Eerste Kerstdag, maandag 25 december.

Veel mensen vinden Eerste Kerstdag de gezelligste dag van het jaar, omdat ze dan tijd nemen voor familie en of vrienden, om gezellig bij te praten en gezellig samen te eten. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om lekker helemaal niets te hoeven of te moeten met kerst en genieten van de rust. Maar er zijn ook mensen die kerst helemaal niet zo leuk vinden omdat ze geen familie of vrienden (meer) hebben, of geen contacten hebben. Er zijn zelfs mensen die er in november al tegenop zien dat het kerst wordt, omdat de televisie, de winkels en de reclame al volop gezelligheid opdringen.

Samen vieren
Wanneer je dat vooruitzicht niet hebt, kan juist het gevoel van eenzaamheid enorm toenemen en lijkt het dat iedereen het gezellig zal hebben behalve jij... Omdat er bij de Huiskamer elk jaar weer mensen vragen of we open zijn, gaan we ook deze kerst er weer een gezellige boel van maken. We nodigen mensen uit die uit de eenzaamheid willen maar ook mensen die helemaal niet eenzaam zijn en wel eens iets voor een ander willen betekenen met kerst. Zodat we er samen als wijkbewoners een leuke gezellige dag van maken. We beginnen met koffie/thee en lekkernijen, er is live pianomuziek, we gaan samen kerstliederen zingen, er is een verloting met leuke prijsjes en we sluiten af met een maaltijd. Om de onkosten te dekken en wetend dat iedereen een ander budget heeft vragen we een vrije gift.

Aanmelden
Aanmelden kan via facebook huiskamervanmekkelholt of mail: huiskamervanmekkelholt@gmail.com of in de Huiskamer aan de IJstraat4/Lijsterstraat 17 te Enschede