Formulierenbrigade zoekt vrijwilligers

HAAKSBERGEN - In Nederland, regeltjesland is er voor alles wel een formulier dat je in moet vullen. Of het nu gaat om dingen als een uitkering aanvragen, een wijziging doorgeven, iets regelen bij de gemeente of de woningstichting: overal komt wel een formulier aan te pas. Maar wat als je dit nu niet in kunt vullen omdat je moeite hebt om ze te lezen? Dan kun je binnenkort ook in Haaksbergen terecht bij de Formulierenbrigade.

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de spreekuren van de Noaberpoort, met vragen over formulieren. In veel gemeenten is hiervoor al een eigen Formulierenbrigade opgezet; vrijwilligers die inwoners dan kunnen helpen bij het lezen, interpreteren en invullen van deze soms complexe formulieren. In Haaksbergen is dit er nog niet, maar de Noaberpoort wil er wél graag eentje opzetten. Daarom zijn zij nu op zoek naar vrijwilligers. Zij ondersteunen mensen bij het invullen van formulieren. Wanneer er meer hulp nodig is kunnen zij ook doorverwijzen naar andere instanties. De bedoeling is om samen met andere vrijwilligers twee keer per week een spreekuur te houden in de Noaberpoort. Om dit werk goed uit te kunnen voeren, krijgen vrijwilligers voorafgaand ook een instructie en scholing.

Aanmelden
De Noaberpoort hoopt gemotiveerde vrijwilligers te vinden voor deze belangrijke taak. Het liefst mensen die enige ervaring hebben met deze materie. Lijkt dit u wat? U kunt contact opnemen met Peter Wijntje, coördinator van de Formulierenbrigade Haaksbergen. U kunt hem bereiken van dinsdag tot en met vrijdag via telefoonnummer (053) 573 45 89 of per mail via p.wijntje@noaberpoort.nl.