Afbeelding
Foto:

Enschede in kerstsfeer

ENSCHEDE - Ahhh, het is weer de mooiste tijd van het jaar! Nu de kerstdagen voor de deur staan en zelfs een sneeuwlaag Enschede bedekt, kun je niet anders dan in de kerststemming komen. De Enschedese binnenstad toont zich deze weken van haar meest gezellige kant. De stad is namelijk even omgetoverd tot een Winter Wonderland.

Dankzij de betrokkenheid van gemeente, ondernemers, horeca en binnensttadsorganisaties is Enschede momenteel helemaal in kerststemming gebracht. Sinds 9 december en tot en met zondag 7 januari is er van alles te zien en te beleven in de binnenstad.

Sfeervol
De kerststemming staat of valt natuurlijk met het smaakvol versieren van de binnenstad. Het overkoepelende thema kunnen we interpreteren als licht in de donkere dagen. Zo zijn de straten voorzien van kerstverlichting in de brede zin. Ook de Jacobuskerk op de Oude Markt krijgt deze weken een aparte functie, van 20 december tot en met 3 januari wordtn decoratieve lichtprojecties getoond op de kerk. Ook het kenmerkende Twentse Ros, een lichtsculptuur van 6,5 meter hoog met 2.400 sprankelende LED-lampjes is in de binnenstad te vinden op Kruispunt de Graaff.

IJsbaan
Op de Oude Markt staat weer de overdekte en sfeervolle ijsbaan van 25 bij 15 meter. Dagelijks kan hier geschaatst worden van 10.00 tot 21.00 uur. Enkele dagen zal de baan ook deels gereserveerd zijn voor schoolschaatsen. De ijsbaan bleek eerdere jaren een echte publiekstrekker. Er zijn ook volop andere kinderactiviteiten. Op het gebied van kunst en cultuur hoeven we ons niet te vervelen. Zo zijn er diverse muzikale optredens en voorstellingen gepland rond het thema kerst, onder meer bij het Wilminktheater.

Stadsherberg
De gemeente Enschede zelf organiseert van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 december in de Burgerzaal van het stadhuis de Stadsherberg. Een driedaags evenement waarbij iedere Enschedeƫr welkom is om aan te schuiven, met elkaar te praten, te genieten van optredens of deel te nemen aan een creatieve workshop. Kijk voor specifieke onderdelen van het programma op: www.uitinenschede.nl