Annie Schreijer-Pierik
Annie Schreijer-Pierik Foto: Petra Koenderink

Uitleg over Europarlement

HAAKSBERGEN - Leerlingen van het Assink Lyceum uit Haaksbergen hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan het Europarlement. De leerlingen werden hier ontvangen door CDA Europarlementariƫr Annie Schreijer-Pierik en collega Jeroen Lenaers.

Dit soort bezoeken zijn een mooie aanvulling op de lessen van bijvoorbeeld maatschappijleer. De leerlingen krijgen zo een nog beter beeld van wat de diverse politieke lagen doen en welke rol het Europarlement speelt in ons dagelijks leven. En deze is groter dan je zou denken, zo benadrukt ook Annie Schreijer-Pierik.

Veel raakvlakken
Naast dat 'Europa' beleid maakt op veel verschillende terreinen, zijn Europese subsidies ook van groot belang voor Nederland. In Haaksbergen zijn ook dingen gefinancierd met Europees geld, waar mensen wellicht minder bij stil staan. Jongeren hebben over het algemeen weinig binding met politiek, wat jammer is omdat zij zo eigenlijk te weinig opkomen voor hun huidige en toekomstige belangen. Jongeren die nu deze uitleg krijgen, zijn later wellicht meer politiek betrokken, zo is de gedachte.