Afbeelding
Foto:

Haaksbergen eert alle vrijwilligers

HAAKSBERGEN - Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de lokale gemeenschap; ook zeker in Haaksbergen. Het is belangrijk werk; verantwoordelijk. Zwaar, maar ook met veel voldoening. En daarom eert Haaksbergen hen voor al hun inzet.

De vrijwilligersprijzen werden afgelopen zaterdag uitgereikt in Theater De Kappen. Op deze openbare avond was iedereen van harte welkom. de Haaksbergse gemeenteraad organiseert al jaren een feestavond voor deze vrijwilligers, met bijbehorende uitreiking van de vrijwilligersprijzen. Dit jaar ging de prijs voor individuele vrijwilliger naar Toon OOsterwijk; actief als Vrijwillige Ouderen Adviseur en voorzitter van de KBO Haaksbergen.

Organisatie
De winnende vrijwilligersorganisatie is de Klussendienst van stichting 't Gilde. Deze helpt mensen met kleine klusjes in en om het huis, wanneer zij niet meer in staat zijn om dit zelf te doen. Zeker in de vergrijzende samenleving is dit een belangrijke dienst. In 1992 ging deze klussendienst van start.

Jong talent
In de categorie jong talent koos de jury voor Stef Bannink. Een liefhebbeer van historie en rollend erfgoed, als vrijwilliger betrokken bij de Museum Buurt Spoorweg. Een inspirerende, jonge vrijwilliger.

Verrassing
Naar goed gebruik werd ook een verrassingsprijs uitgereikt, aan Videoclub Havik. Deze zette zich in voor het vastleggen van de veranderingen in het landschap door aanleg van de N18, een behoud van historisch materiaal.