Afbeelding
Foto:

Bridgeclub Neede en Omstreken bestaat 50 jaar!

NEEDE - De Bridgeclub Neede bestaat 50 jaar. Deze club, die ook veel Haaksbergse leden verwelkomt waaronder voorzitter Lies Koning en penningmeester Wim Segerink, bestaat deze week 50 jaar.

Op 12 december 1967 werd in Borculo een bridgeclub opgericht. Deze club startte met 21 leden. Er werd bij meerdere locaties in Borculo gespeeld. Men speelde de eerste jaren in café Marktzicht. Daarna werd gespeeld bij Hargeerds, Kerkemeijer, De Ploeg en Peters. Allemaal Borculose horecagelegenheden. In 1974 werden de eerste Needenaren lid. Van die generatie is Hildegard Zacharias nog steeds lid. Jopie Peuscher werd al in 1971 lid, maar zij kwam toen in Borculo te wonen. In de jaren daarna werden steeds meer Needenaren lid en vanaf 1988/1989 wordt er gespeeld in Neede bij café-restaurant de Olde Mölle. De club speelt nu al jaren op donderdagavond competitie.

Groei
Op 6 december 1989 werden voor het eerst statuten en een huishoudelijk reglement vastgesteld. De club kreeg de naam Bridgeclub Borculo Neede en haar domicilie werd Borculo. Dit gebeurde op initiatief van de toenmalige voorzitter Jan Haasdijk, die in Borculo woonde. Er werd al wel gebridged in Neede. In de loop der jaren werd het aantal Borculose leden steeds minder. Er kwamen leden uit Haaksbergen, Eibergen en andere omliggende plaatsen bij. Daarom werd op 9 maart 2017 een wijziging in de Statuten aangebracht, waarbij de naam veranderde in Bridgeclub Neede en Omstreken. De vestigingsplaats werd Neede. De club is al sinds 21 maart 1990 lid van de Nederlandse Bridge Bond.

Populair
Meer dan 100.000 mensen zijn in Nederland in clubverband actief. Maar ook met vrienden thuis of op vakantie kun je bridgen en dat zonder taalbarrière. Bridgeclub Neede en Omstreken heeft op dit moment 70 leden. Het oudste lid is 95 jaar. Zo zie je, het bridgen houdt je bij de tijd en actief. Het jongste lid is 53 en we hopen door een nieuwe cursus nog meer leden in die leeftijdscategorie te krijgen. De leden komen uit een groot gebied rondom Neede. Iedereen is van harte welkom. Het 50 jarig jubileum wordt gevierd op zaterdag 16 december 2017 van 13.45 uur tot ca. 19.00 uur bij café-restaurant de Olde Mölle aan de Diepenheimseweg in Neede. Na een feestelijke ontvangst mede mogelijk gemaakt door de Olde Mölle en bakkerij Stroet, spelen de leden een jubileumdrive. Hiervoor worden door meerdere sponsoren prijzen beschikbaar gesteld. De dag wordt afgesloten met een stamppotbuffet voor de leden.