Afbeelding
Foto:

Ouders ontmoeten elkaar in Dreumescafé in bibliotheek

ENSCHEDE - Jonge ouders worden vaak in het diepe gegooid; alles is nieuw met je eerste kind en je vraagt je vaak af wat 'normaal' is en hoe anderen omgaan met de uitdagingen die een jong kind met zich mee brengt. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven in de regio om ouders hierbij te helpen. Ook de bibliotheek Enschede heeft sinds kort een eigen Dreumescafé.

Het Dreumescafé wordt sinds 1 december gehouden. Wekelijks op de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Dit is dan in het DOE-lab op de eerste verdieping. Het Dreumescafé wordt gerund door vrijwillige moeders. Jonge ouders kunnen hier terecht om met elkaar te praten maar kunnen hier ook advies krijgen van de vrijwillige moeders of de andere aanwezige informatie en bronnen in de bibliotheek raadplegen.

Mamacafé
Het Dreumescafé is, zoals de naam al aangeeft, gericht op de dreumes: een kind tussen de 1 en 2 jaar oud, een uitdagende leeftijd. Voor nieuwe ouders met een baby is er ook al enige tijd het Mamacafé in Enschede. Dit wordt gehouden op de dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur bij Fellini aan de Bolwerkstraat 2. Ook dit is gratis te bezoeken; hier komen onder meer zorgexperts zoals een lactatiekundige.