Afbeelding
Foto:

Gemeente Losser werkt met Fundament aan welzijnstaak

LOSSER - De gemeente Losser werkt al nauw samen met Fundament om de welzijnstaken de komende jaren steeds beter uit te gaan voeren. De samenleving verandert, waardoor ook de rol van de gemeente en het lokale welzijnswerk mee moet veranderen. Om richting te geven aan dit proces stellen de gemeente en Fundament een plan van aanpak op dat begin 2018 klaar moet zijn. De streefdatum is een snelle 31 januari.

De gemeente Losser en de inwoners hebben een grote behoefte aan een sterke, goed functionerende lokale welzijnsorganisatie. Een organisatie die krachtig en innovatief is en verbanden zoekt met andere maatschappelijke partners, vrijwilligers en inwoners. Samen werken zij dan aan het organiseren van nog meer activiteiten voor een brede doelgroep Lossernaren.

Bijdragen aan beleid
De gemeente wil graag een welzijnsorganisatie die met haar inzet actief bijdraagt aan het preventiebeleid van de gemeente. Een organisatie die sociale problemen vroegtijdig signaleert en daarop acteert. "Fundament moet, in de visie van het college, in de gemeente Losser een prominente en innovatieve rol vervullen in het aanbieden van welzijnsvoorzieningen aan inwoners. Op die wijze faciliteert Fundament het beleid van de gemeente Losser om inwoners een heldere, centrale toegang tot sociale voorzieningen te bieden en voorziet zij met haar activiteiten in de behoeften van onze inwoners", aldus wethouder Jan Martin van Rees.

Welzijnswerk nieuwe stijl
De Gemeente Losser en Stichting Fundament zijn al langere tijd in gesprek over de wijze waarop Fundament de welzijnsactiviteiten, in opdracht van de gemeente Losser, uitvoert en hoe zich dit in de nabije toekomst verder moet ontwikkelen. Ter onderbouwing daarvan heeft onderzoeksbureau Radar in de afgelopen periode, op verzoek van de gemeente, onderzoek gedaan naar de uitvoering van de welzijnstaken door Fundament. De conclusies en aanbevelingen uit het rapport zijn voor zowel de gemeente als voor Fundament waardevol voor de doorontwikkeling van de welzijnsactiviteiten.