Afbeelding
Foto:

Repair Café verwelkomt 5.000-ste bezoeker

ENSCHEDE - Het Repair Café in de Zuiderspeeltuin van Enschede heeft inmiddels al 5.000 bezoekers ontvangen om hen te helpen met de reparatie van een kapot apparaat.

Op 6 maart 2018 bestaat Repair Café De Zuiderspeeltuin 5 jaar. Bij een Repair Café gaan vrijwilligers aan de slag om een kapot apparaat te repareren en zo weer nieuw leven te geven. De eigenaar van het apparaat kan dan eventueel meehelpen. ZIj betalen alleen voor de gebruikte onderdelen. Dit concept bleek aan te slaan. Al direct vanaf het begin zat de loop er goed in. Veel Enschedeërs (maar ook inwoners uit omliggende plaatsen) komen op woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur met een te repareren artikel langs om te kijken of de vrijwilligers in staat zijn de reparatie te laten slagen. In veel gevallen is dit ook het geval, en waar dat niet lukt is er ook geen man over boord, want er zijn geen kosten verbonden aan zowel het nakijken als de reparatie.

Altijd druk
Ondanks de opening van meerdere Repair Café's in Enschede is het in de Zuiderspeeltuin altijd druk gebleven. Op woensdag 6 december werd de 5.000-ste reparatie verricht door een van de 15 vrijwilligers die elke woensdagmiddag klaar staan. Een verraste Herman Schukkink kwam met twee Senseo-apparaten die het niet meer deden. Een daarvan kon na afloop weer gerepareerd mee terug naar huis, de andere was niet meer te redden.

Kerstsluiting
De vrijwilligers van het Repair Café repareren niet alleen allerlei elektrische apparatuur,maar herstellen ook kleding en verrichten kleine reparaties aan fietsen. De reparaties zijn altijd gratis, al is een vrije gift welkom. En natuurlijk moeten nieuwe onderdelen (als die nodig zijn) zelf gekocht worden. De komende weken genieten de vrijwilligers even van een welverdiende rust. Op 20 en 27 december en 3 januari is het Repair Café gesloten. Vanaf 10 januari kunt u met al uw kapotte spullen weer terecht aan de Kuipersdijk 83.