Wijkwijzers geven informatie over voorzieningen in Enschede

ENSCHEDE - Wie een vraag heeft over welzijn en zorg kan vanaf 2018 binnenlopen bij de Wijkwijzers. Stapsgewijs worden diverse inlooppunten ingericht in de stadsdelen.

De Wijkwijzers komen op bestaande plekken, dichtbij inwoners, bijvoorbeeld in de speeltuin, sportkantine, huiskamer van de buurt, wijkcentrum of wijkservicecentrum. Vrijwilligers gaan samen met professionele welzijnswerkers in de wijk zorg dragen voor het opzetten van deze informatiepunten. De gemeente is blij dat er op deze manier iets moois bereikt kan worden. Wethouder Jurgen van Houdt: "Op deze manier werken inwoners, gemeente en partnerorganisaties aan het meer bekend en toegankelijk maken van voorzieningen in de wijk. En dat zijn er heel veel! Mooi is ook dat activiteiten en initiatieven uit de wijk zo nog meer gedeeld kunnen worden. Dus vanaf 2018 kun je persoonlijk, maar ook digitaal en telefonisch terecht bij Wijkwijzer Enschede."

Succesvol
In stadsdeel West zijn al dergelijke informatiepunten waarbij de ervaringen positief zijn. In de komende periode volgen er meer Wijkwijzers in de rest van de gemeente. Er blijkt in de praktijk een sterke behoefte aan deze informatie, omdat inwoners die het nodig hebben vaak moeilijk de weg kunnen vinden naar lokale voorzieningen en hulpinstanties. Daarnaast is een wijkinformatiepunt laagdrempelig ten opzichte van bijvoorbeeld een gemeentelijk loket.