Herinnerings-kaarten op kerstmarkt Boekelo

BOEKELO - Uitvaartleider Gerry Leferink, van Momentum in Boekelo deelt tijdens de kerstmarkt in Boekelo op 16 december gratis houten kaartjes uit die in de kerstboom bij het carillon kunnen hangen.

Mensen kunnen namen of herinneringen aan familieleden en dierbaren die zijn overleden op het kaartje schrijven. Dat kan steun bieden aan mensen die iemand in de nabije kring hebben verloren en voor wie de eindejaarsfeestdagen pijnlijk kunnen zijn. Dit zijn momenten waarop we de afwezigheid van deze personen sterker voelen.

Het ontstaan
Het idee voor dit rouwritueel komt van professor en deskundige op het gebied van rouw, Manu Keirse. ?Gerry: "Tijdens de feestdagen zit de familie vaak rond de kerstboom. De overledene is bij meerdere mensen in gedachten. De herinnering en het gemis worden samen gedragen." Door kaartjes in de boom te hangen wordt nog eens extra aan de dierbare overledene gedacht. Dat lijkt mij een mooie kerstgedachte." Na de kerstdagen worden de kaartjes nog een tijdje in Momentum bewaard.

Midwinterwandeling bij Borculo

BORCULO - Zondag 17 december is de "aangeklede" Midwinterwandeling van IVN- afdeling Oost- Achterhoek. Er wordt gewandeld in de bossen rond Klein Borculo. Start 14.00 uur, vanaf Herenlaan 2, 7221 NR Borculo

De wandeling voert door oude en nieuwe beukenbossen, gemengde bossen en naaldhoutbossen. IVN- gidsen laten de kenmerken zien van de verschillende bossen, het verschil in lichtinval, dichtheid, groei en onderbegroeiing en de gevolgen van die verschillen voor de aanwezigheid van flora en fauna.

Bossen
Ook wordt er gekeken naar het verschil tussen de oude bossen en de nieuwe. Natuurlijk wordt er ook verteld over al het andere dat tijdens de wandeling te zien en te horen kan zijn, alles wat het wandelpad kruist of wat de natuur de wandelaars voorschotelt.

Loop mee
Goed schoeisel wordt aanbevolen. Meewandelen is gratis. Voor de koffie of thee halverwege wordt een kleine bijdrage gevraagd.? Voor inlichtingen kunt u bellen met: André Hendriks, 0544-352043.