Open dag Jacobuskerk

ENSCHEDE - Bezoek de bekende Jacobuskerk en neem een kijkje in de, in kerstsfeer gedecoreerde, kerk aan de Oude Markt.

De Jacobuskerk opent op zondag 17 december z'n deuren voor bezoekers die de kerk graag van binnen aanschouwen. De kerk zal die dag zijn opgetogen in kerstsfeer met verschillende decoraties, een kerststal en muzikale begeleiding van onder andere het Overdag Koor Enschede, Lekker Zingen Koor en Ever Pop. Breng een bezoekje aan de kerk, geniet van de warme chocomelk of maak gebruik van de mogelijkheid om een kaars op te steken. De kerk opent zijn deuren om 13.30 uur en de open dag zal duren tot 16.30 uur. Toegang is gratis.

Weihnachts oratorium

ENSCHEDE - Kerst is pas echt kerst met het Weihnachtsoratorium in het Wilminktheater. Op woensdag 20 december is het zover en staan Musica Amphion en Consensus Vocalis in het muziekcentrum voor een muzikale avond.

De Wilmersbergzaal van het muziekcentrum staat die avond vanaf 19.30 uur in het teken van het Weihnachtsoratorium. In samenwerking met de Stichting Twentse Matthäus Passion verzorgen ze een avond vol adembenemend mooie muziek, gebaseerd op het werk van Bach. Het belooft een mooie avond te worden onder leiding van dirigent Klaas Stok. Kaarten voor deze bijzondere avond zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl

ArtEZ
kerstconcert

ENSCHEDE - Studenten van ArtEZ verzorgen op donderdag 21 december een kerstconcert in de Wilmersbergzaal van het muziekcentrum. Combineer een bezoek aan dit concert met een fijne lunch in het muziekcentrum van het Wilminktheater.

Al vaker staan studenten van onder andere ArtEZ en Codart in het theater om het publiek te ontroeren met verschillende muziekstijlen. Talentvolle leerlingen laten horen wat ze in hun mars hebben en wagen zich aan verschillende muziekstijlen. Deze keer is er speciale aandacht voor de kerstspecial met een kerstconcert door de ArtEZ studenten. Dit lunchconcert is gratis te bezoeken en opgave vooraf is niet noodzakelijk. Aanvang is om 12.30 uur bij het muziekcentrum aan de Noorderhagen 27.