Advents- en Kerstconcert in Buurse

BUURSE - De afgelopen maanden hebben er meerdere zeer geslaagde concerten plaatsgevonden in het protestantse kerkje in Buurse.

De Stichting Kerkelijk Erfgoed verwacht dan ook weer veel belangstelling voor het adventsconcert op 10 december en het kerstconcert op 17 december aanstaande. De kerk is tijdens de concerten aangekleed met kerstversiering, zodat u helemaal in kerststemming zult komen.

La Lauzeta
Op 10 december treedt het ensemble La Lauzeta op met advents- en kerstliederen uit middeleeuwen en renaissance. Zij bespelen daarbij ook instrumenten uit die tijd. Het belooft daarom een zeer bijzonder concert te worden. Voor meer informatie over het ensemble kunt u kijken op de website www.ensemblelalauzeta.punt.nl. Op zondag 17 december a.s. kunt u genieten van een prachtig kerstconcert. Het gezelschap Vrouwen Fier uit Rietmolen zingt dan bekende en onbekende kerstliederen. Dit gezelschap heeft onder andere opgetreden in de Jacobuskerk in Enschede, het Wiedenbroek in Haaksbergen en het Heiligenbeeldenmuseum bij Vorden. In het concert hoort u onder meer kerstliederen uit uw kinderjaren. De leden van Vrouwen Fier: Ineke Bekkedam, sopraan, Linda Wesselink, sopraan, Wilmie Orriƫns, alt, Henriette Havekes, alt en Willem Waanders: begeleiding op het orgel. Zij nodigen u van harte uit om te komen genieten van deze fraaie concerten!

Informatie
Het adventsconcert is op 10 december en het kerstconcert is zondag 17 december. Voor beide concerten geldt: Inloop met een kopje thee vanaf 16.00 uur. Concert van 16.30 uur tot 17.30 uur. Adres: Alsteedseweg 22 in Buurse. De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.