Afbeelding
Foto:

Halal genieten bij
nieuw Chitir Chicken

ENSCHEDE - Afgelopen maand opende het nieuwe restaurant Chitir Chicken in Enschede haar deuren. Dit is een kip-restaurant met een speciale insteek: al het vlees is namelijk honderd procent halal.

Chitir Chicken is gevestigd in winkelcentrum Enschede Zuid aan de Wesseler Nering 44. Op 22 november gingen zij voor het eerst open. Chitir Chicken is een franchise-formulie die opgericht werd in 1996. De keten begon toen in Engeland en heeft inmiddels vestigingen in Turkijie, Duitsland, België, Oekraïne en sinds dit jaar ook in Nederland. Eerder openden restaurants in Amsterdam en Eindhoven al hun deuren, met Enschede als derde vestiging.

Grote behoefte
Chitir Chicken bleek een succes. Hoewel er meer fastfood-ketens zijn die kip aanbieden, zijn deze allemaal niet halal. Chitir Chicken beschikt over een erkende Europese halal-certificering voor haar vlees en de bereiding. Bij het openingsweekend was het gezellig druk bij de Enschedese vestiging; veel bezoekers waren al jaren niet bij een kip-restaurant geweest vanwege het feit dat halal restaurants lastig te vinden zijn.

De menukaart
Op de menukaart zien we veel lekkere kip-gerechten. Zo staat Chitir Chicken bekend om haar pittige hot wings en krokante kip - chitir is namelijk Turks voor 'krokant'. De gefrituurde kip is verkrijgbaar als tenders, wings, nuggets, chicken bites of in combinatiemenu's. Voor gezinnen is de family bucket voor vier personen een mooi menu; met coleslaw en 4 drankjes voor 31,50 euro. Verder zijn de (hot) wings verkrijgbaar in kleinere boxes en grotere buckets, van 3 tot 22 stukken vlees. Voor de kinderen is er ook de altijd leuke Kiddybox met diverse kip-varianten, friet, een drankje én een leuk geschenkje. Natuurlijk heeft Chitir Chicken ook wat andere specialiteiten. Zo kunt u ook een gefrituurde of gegrilde kipburger proberen, de overheerlijke 100% beefburger en de fried chicken durum. Kortom, keuze genoeg voor de echte kipliefhebber.

Bezorging
Met ingang van 1 januari zal Chitir Chicken ook bezorging aanbieden in Enschede, zo kunt u ook thuis genieten van deze overheerlijke kipgerechten.

Kom langs
Chitir Chicken is gevestigd aan de Wesseler Nering 44 in Enschede. Zij zijn maandag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 23.00 uur. Kijk ook op de website: www.chitirchicken-enschede.nl