Afbeelding
Foto:

Wijkraad Velve-Lindenhof blikt terug op uitdagingen

ENSCHEDE - De wijkraad van de Enschedese wijk Velve-Lindenhof bestaat deze week veertig jaar. Opgericht op 1 december 1977; een hele andere tijd ten opzichte van wat Velve-Lindenhof nu is.

De wijk kende door de jaren heen diverse uitdagingen. Zo was dit in de jaren 2000 een wijk met veel sociale problemen. Sommige buurtbewoners herinneren zich ook nog de uitwassen zoals de Miro-rellen in 1996. Gelukkig heeft de wijk veel van haar oude problemen op weten te lossen. Dankzij vereende krachten van onder meer wijkraden, gemeente, politie, woningbouw en veel sociale organisaties is Velve-Lindenhof tegenwoordig een fijne plek om te wonen.

Vooruit blikken
De wijkraad is dus terecht trots op het feit dat de wijk tegenwoordig goed leefbaar is en dankbaar dat dit zo gerealiseerd kon worden. Een geschiedenis die ze dan ook niet willen vergeten maar juist vieren. "Als je weet waar je vandaan komt weet je ook wie je bent! En het is met deze woorden in gedachten dat wij het nieuwe tijdperk ingaan. Samen meer, meer samen bereiken met uw ondersteuning in deze prachtige kleurrijke wijk Velve-Lindenhof.", aldus de wijkraad.

Vieren
Om dit samen te vieren organiseert de wijkraad deze vrijdag 1 december een bijeenkomst. Deze wordt gehouden van 18.30 tot 23.00 uur in het wijkcentrum Lumen aan de Velveweg 54. Een smaakvolle programma met terug blik in het verleden tot heden. Muziek, dans en voorstellingen. Dit alles komt uit de eigen wijk. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen buurtbewoners met elkaar in gesprek.