Afbeelding
Foto:

Nieuwe invulling voor oud ABN-AMRO bankgebouw

ENSCHEDE - Het staat al zo lang leeg als wij ons kunnen heugen: de voormalige ABN-AMRO aan de Oldenzaalsestraat, net voor de kruising met de Boulevard. Ik noem het mentaal altijd de 'zonnebril'; de kenmerkende goudkleurige gecoate ramen doen me altijd denken aan een hippe Ray-Ban.

Maar hoe zeer ik ook fan ban van bijzondere architectuur, het pand zelf bleek een aardige molensteen voor ontwikkelaars. Het staat al vele jaren leeg en hergebruik bleek lastig. Hoewel er al vaker plannen lagen, gooide onder meer de economische crisis roet in het eten. Nu wordt dan toch een keer doorgepakt. Onder de noemer BANK72 zal het pand omgetoverd worden tot een complex met 27 appartementen.

Voorbereiding
Inmiddels wordt al volop gewerkt aan de bouwvoorbereiding. Het pand is tot casconiveau gestript om zo de stadsappartementen te kunnen realiseren. Bruikbaar materiaal zal gereycled worden om elders toe te passen. Ook is de ambitie om de oude kluizen straks terug te plaatsen in het complex. Vastgoedontwikkelaar Koopman Vastgoed BV zorgt voor de realisatie en Snelder Zijlstra Makelaars regelt de verkoop. Koopman kocht het pand in 2015, toen stond het al ruim tien jaar leeg. Nu de woningmarkt aantrekt, zijn dit soort projecten weer rendabel.

Deel uw verhaal
De ontwikkelaar heeft voor dit project ook een speciale website opgezet, www.bank72.nl. De hoop is dat mensen ook hun eigen verhaal over dit markante pand willen delen. Bijvoorbeeld mensen die er destijds gewerkt hebben of een bijzonder iets meegemaakt hebben in en om dit pand. Ook deze verhalen moeten dan straks een 'plekje' krijgen in het nieuwe appartementencomplex. U kunt uw verhaal delen door dit te mailen naar verhaal@bank72.nl. De mooiste verhalen worden via de website gedeeld en zodoende voor de toekomst vastgelegd in BANK72.