Afbeelding
Foto:

Theatre Hotel Courage

ENSCHEDE - Op maandagavond 4 december speelt de internationale cast van Theatre Hotel Courage de voorstelling A Room With A View in de Vrijhof op de Campus van de UT.

In deze beeldende voorstelling krijgen de verhalen die Theatre Hotel Courage van over de hele wereld heeft verzameld, gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. Deze maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving; de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling. Regie is in handen van Katrien van Beurden, de spelers komen uit Nederland, India, Ghana, Palestina, Iran & Amerika.

Rondreizend theater
Theatre Hotel Courage besloot drie jaar geleden, onder leiding van Katrien van Beurden, de wereld over te trekken. De groep trainde lokale acteurs in hun eigen ontwikkelde speelstijl met tragikomische maskers die universele karakters uitbeelden, zoals de oude vrouw, de macho en de verlegen jongen. Zo kwamen ze in oorlogsgebieden, sloppenwijken en grote steden. In Ghana, Iran, Palestina, India en Amerika verzamelde de groep waargebeurde verhalen van spelers via de vraag: 'Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk masker zou je zijn?' Het resultaat is de virtuoze voorstelling A Room With A View.

Kaarten
Wilt u meer informatie of kaarten bestellen? Kijk op: www.utwente.nl/cultuur.