Afbeelding
Foto:

Winterperiode de tijd van
huiselijke gezelligheid

Als in het laatste weekeinde van oktober de klok een uur wordt teruggedraaid en het al voor de avond schemert, dan besef je je dat de donkere dagen van het jaar echt begonnen zijn. Er zijn mensen die er van gruwelen, maar voor velen is de winter de tijd van huiselijke gezelligheid.

Warmte in de huiskamer creëer je eenvoudig zelf. Kaarsjes, theelichten een kandelaren brengen sfeer in het interieur. Een paar mooie kandelaars op de vensterbank, een grote schaal met allerlei verschillende theelichten en kaarsen op de salontafel en een paar mooie grote theelichten op de eetkamertafel. Sfeervol, gezellig én warm. Warme kleuren Daarnaast helpen ook warme kleuren om het interieur gezelliger te maken. Denk aan kleuren zoals aardetinten, vrolijke warme tinten zoals rood, oranje of paars, of pasteltinten met een warme gloed.

Diverse tinten
Je kunt allerlei kleuren kiezen in diverse lichte of donkere tinten. Door gebruik te maken van meerdere kleuren, ontstaat er een gelaagdheid. Denk bijvoorbeeld eens aan een bank vol met mooie sierkussens. Wanneer je deze kussens allemaal in dezelfde kleursoort maar in diverse tinten combineert, krijg je een gelaagdheid in die kleur. Lekkere zachte stofjes, dons en ook schapenvachten zijn ideaal voor in de winter. Als decoratie maar ook als dekentje zijn ze heel fijn. Stijl de bank of fauteuil met een leuk dekentje of plaid voor meer sfeer.
Bij het creëren van sfeer, verdient ook de verlichting alle aandacht. Geen felle lampen met wit licht, maar een lamp met een warme lichtkleur die je ook nog eens kan dimmen. Daarmee bereik je een romantische en intieme sfeer in huis. Overige tips Zit je op de bank en voelt het ondanks de verwarming kil aan… Kruip lekker onder een warme plaid. Je kunt er ook voor kiezen om de warme wollige plaid op of over de bank te leggen. Dat zorgt voor een warme sfeer in huis. Ook kunt u een wand verven. Dat geeft echt een heel warm en knus gevoel aan je interieur.

Planten
Voor sfeer en rust zorgen ook planten. Planten zorgen niet alleen voor zuurstof maar zorgen ook voor een heel ontspannen sfeer in huis. Dit heeft hetzelfde effect als wandelen in de natuur waar je door de groen omgeving helemaal tot rust komt. Kies voor kussens met een mooie afbeelding dat geeft namelijk ook meer sfeer. Het zijn oog blikvangers.
Ook een lekker geurtje werkt sfeerverhogend. Kies voor een geurtje met een echt winters karakter. Ook dat verhoogt de gevoelswaarde van een knusse wintersfeer. Vergeet uw balkon of tuin niet. Ook al zitten we in de winter niet veel buiten, u kunt uw balkon of tuin nog steeds klaar maken voor de winter. Plaats (kerst) verlichting buiten zodat u niet tegen een zwart gat aankijkt. Zet planten neer die in de winter groen blijven of gekleurde bessen dragen, zoals de buxus en hulst. Als sfeerverhogend element kan ook gekozen worden voor een vuurkorf of tuinhaard.

Afbeelding
Afbeelding