Afbeelding
Foto:

FNV Enschede wil inzicht in uitvoering WMO-voorziening

ENSCHEDE - Zorg is een belangrijke taak voor de gemeente Enschede. Een taak die ook relatief nieuw is en daarnaast nog een grote kostenpost met zich mee brengt. Het is daarom niet verrassend dat de ervaringen van ontvangers van zorg wel eens uiteen kunnen lopen.

De lokale afdeling van FNV in Enschede gaat daarom ervaringen omtrent de WMO inventariseren. Zij organiseren hiervoor een tweetal spreekuren deze maand. Deze worden gehouden op de vrijdagen 17 en 24 november van 14.00 tot 16.00 uur in het FNV Gebouw, aan de Oostveenweg 96a in Enschede.

Ervaringen
Dit zijn inloopspreekuren waar iedereen terecht kan met zijn of haar ervaringen over WMO-voorzieningen zoals hulp in de huishouding. Met name dit is een taak waar veel geld in gaat zitten en de gemeenten proberen actief het beroep op deze dienst terug te dringen. Wel is het belangrijk dat inwoners die dit nodig hebben ook echt deze ondersteuning ontvangen. De Wet maatschappelijke ondersteuning geeft de gemeente richtlijnen hoe dit plaatselijk ingevuld wordt. Hoe pakt de gemeente Enschede dit op en wat zijn de ervaringen van mensen die hier een beroep doen op WMO-voorzieningen zoals de thuiszorg?

Vinger aan de pols
Lokaal FNV Enschede houdt op dit belangrijke sociale gebied graag de vinger aan de pols om eventuele problemen op te sporen. "We willen ervaringen verzamelen van Enschedeƫrs die slechte maar ook goede ervaringen hebben als het gaat om de uitvoering van de WMO. Om die ervaringen te verzamelen houden we de inloopspreekuren. Leden van de werkgroep politiek (Wmo/Participtiewet) zijn dan aanwezig om ervaringen te noteren.", aldus de uitnodiging.

Telefonisch
Tijdens deze spreekuren is het ook mogelijk om telefonisch contact te zoeken met de werkgroep. Het telefoonnummer is: 053 4315056. De verzamelde praktijkervaringen worden gebruikt als inbreng voor een speciale WMO-bijeenkomst die de werkgroep nog gaat organiseren.