Afbeelding
Foto:

Sint Nicolaaswandeling in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Wandelkring DIO in Haaksbergen organiseert ook dit jaar weer de gezellige Sint Nicolaaswandeling. Weliswaar met een nieuwe route dit jaar, ingegeven door wegwerkzaamheden.

De traditionele startbij sporthal de Els heeft de organisatie maar even laten varen vanwege de werkzaamheden voor de weg van Varsseveld naar Enschede. Als gevolg is er geen passende looproute beschikbaar. De organisatie zocht daarom naar een nieuwe startplaats voor de wandeling. De start is op: 25 en 26 november vanaf Camping Twente, Oude Deldenerweg1, 7546 PP. Usselo/Enschede.

Route
Deze startplaats is een goed uitgangspunt voor een mooie wandeling door diverse natuurgebieden. Te denken valt aan uiteraard het onvolprezen Buurserzand. Ook in de herfst en wintermaanden is in dit natuurgebeid prachtig te wandelen. Daarnaast zal ook een bezoek worden gebracht aan het recreatiegebied het Rutbeek. De vele wandelpaden rondom de waterplassen bieden veel wandelmogelijkheden. De lange wandelroute zal ook nog een bezoekje brengen aan het Landgoed Smalenbroek.

Afstanden en starttijden
De 30 kilometer gaat van start van 09.00 uur tot 11.00 uur. De 20 kilometer start van 09.00 uur tot 13.00 uur. De 10 en 5 km starten tussen 19.00 uur tot 14.00 uur

Tombola
Natuurlijk zal de Goedheiligman met zijn pietermannen ook aanwezig tijdens de wandeling die naar hem is genoemd. Uiteraard zullen de pietermannen kwistig strooien en heeft de Sint voor iedereen na de wandeling iets lekkers. Daarnaast heeft een groepje vrouwen van de WKDIO weer een grote tombola in elkaar gezet. Veel Haaksbergse ondernemers hebben hiervoor een groot aantal fraaie prijzen beschikbaar gesteld.

Gouden Kruisdragers
Deze wandeling word onder het motto POWERED BY GKD gepromoot bij de ruim 3.000 leden van de vereniging. Zij hebben allen minimaal tien keer de Vierdaagse Nijmegen gewandeld. De Wandelkring DIO rekent daarom dit jaar op een extra grote deelname aan deze wandeling. Op de tweede kerstdag sluit DIO het wandeljaar 2017 af met de jaarlijkse Kerstwandeling vanaf recreatiehof 't Stien'nboer. Ook deze wandeling wordt landelijk extra gepromoot door het Landelijk Wandelmagazine. De organisatie verwacht veel deelnemers.