Mantelzorg Award voor Losserse

LOSSER - Karin Schroder uit Losser heeft afgelopen vrijdag een Mantelzorg Award ontvangen.

Deze prijzen werden dit jaar weer uitgereikt aan mensen die zich inzetten om op een bijzondere manier mantelzorgers te ondersteunen. Het belang van mantelzorg zal inmiddels bekend zijn: zij bieden belangeloos zorg aan iemand uit hun naaste omgeving, maar het is wel een zware taak. Het ondersteunen van mantelzorgers is belangrijk zodat zij hun taak goed uit kunnen blijven voeren.

Karin Schroder
Karin Schroder was één van tien finalisten; de drie finalisten met de meeste stemmen ontvingen op vrijdag 10 november een Mantelzorg Award uit handen van Irene Moors. Schroder mocht deze prijs in ontvangst nemen op het Losserse gemeentehuis. Karin werd genomineerd door Marieke omdat ze zo betrokken is bij haar gezin. Volgens Marieke is ze een uitzondering bij de ambtenaren die bij de gemeente werken. Ze is heel betrokken bij de gezinnen en kijkt wat er nodig is. Ze heeft een goed inzicht in wat een gezin wel en niet nodig heeft en zal ook niet schromen om uren te minderen als er misbruik gemaakt wordt. Ze is daar rechtvaardig in.

Uitdaging
Marieke: "Karin heeft er mede door haar steun voor gezorgd dat wij onze twee kinderen met autisme thuis kunnen opvoeden en het volhouden om dat voor elkaar te krijgen. Mede door haar steun zijn we in staat onze kinderen de mogelijkheid te geven om te groeien en door te groeien ver buiten hun beperkingen. Karin zegt altijd dat het gewoon haar werk is, maar dat is het niet. Ze gaat verder dan anderen. Is meer betrokken. Niks is haar te veel. Ik heb zo'n geluk met haar als ambtenaar."