Afbeelding
Foto:

Losser eert lokale vrijwilligers

LOSSER - Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de gemeenschap. Ze worden dan ook wel eens 'lijm' genoemd - zonder hen valt alles uit elkaar. Of het nu gaat om de plaatselijke voetbalclub, de lokale omroep, het verzorgingstehuis of de carnavalsactiviteiten: geen van dit alles was mogelijk zonder vrijwilligers.

Daarom reikt de gemeente Losser ook dit jaar weer de lokale vrijwilligersprijzen uit. Vorig jaar werden deze voor het eerst uitgereikt; een mooie vorm van waardering en aandacht voor de vele Lossernaren die zich vaak al jaren lang belangeloos en op de achtergrond inzetten, zonder hier zelf ruchtbaarheid aan te geven. Onmisbaar - maar onzichtbaar veelal. De gemeente roept inwoners dan ook op om juist deze vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te nomineren. Wethouder Jan Martin van Rees toonde zich vorig jaar al aangenaam verrast door het grote aantal nominaties. "De jury staat echt voor een uitdaging om een winnaar te kiezen." Er worden twee prijzen uitgereikt, zowel voor een vrijwilligersorganisatie als individuele vrijwilliger. Dit bestaat naast een geldprijs ook uit een mooi kunstwerk.

Nominatie
Het nomineren van een vrijwilliger of organisatie kan tot 30 november. Om dit te doen kunt u een speciaal aanmeldingsformulier afhalen bij het gemeentehuis of dit downloaden via de website losser.nl Een selectiecommissie zal dan alle nominaties beoordelen om te kijken welke vrijwilligers nog met kop en schouders uitsteken boven de andere vrijwilligers. Dit jaar won de scouting Dr Ariënsgroep deze prijs De prijzen worden dan uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Losser.