Workshop Ismakogie in december

ENSCHEDE - Steeds meer mensen ontdekken het belang van goed bewegen om vitaal en gezond te blijven. Corry Westgeest organiseert regelmatig workshops ismakogie; een bewegingsleer die zorgt voor een actief bewegingspatroon.

"De afgelopen tijd is er vaak gevraagd om meer workshops te organiseren; een leuke kennismaking met ismakogie.", zo benadrukt Westgeest. Op 16 december wordt een workshop gehouden met zowel een beetje theorie als praktijk; een goede manier om kennis te maken met ismakogie. Onder de noemer 'Balans in je Bewegen' worden basisprincipes geoefend. Deelname aan de workshop kost 25 euro en deze wordt gehouden van 13.30 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Roef aan de P. Geertmanstraat 17 in Enschede. Aanmelden kan via www.ismakogiecw.nl of 053-476 33 81

Wat is ismakogie?
Ismakogie is zoals gezegd een bewegings- en houdingsleer waarbij het gaat om subtiele bewegingen. Het aan het werk zetten van andere spieren en zo de doorbloeding in het lichaam te stimuleren. Het zachtjes aan- en ontspannen van spieren zorgt voor een natuurlijk bewegingspatroon. Het einddoel is om uiteindelijk alle spiergroepen aan te kunnen spannen en te4 ontspannen; dit is een proces waar je geduldig aan moet werken. Ismakogie is geschikt voor een brede doelgroep en er wordt zowel zittend, staand, liggend als lopend geoefend.

Praktisch bruikbaar
De opgedane vaardigheden zijn ook in het dagelijks leven goed bruikbaar, bijvoorbeeld op het werk. Zo gaf Westgeest al veelvuldig trainingen bij bedrijven om een actievere zithouding te promoten met minder risico op rugklachten.