Thijs Leppink, Cor Havelaar van TWA en Lars Wensing
Thijs Leppink, Cor Havelaar van TWA en Lars Wensing Foto:

Naar het einde van de
wereld voor een goed doel

HAAKSBERGEN - Thijs Leppink en Lars Wensing gaan een bijzondere reis maken. De beide goede vrienden - tevens ondernemers - nemen namelijk deel aan de ScanCoveryTrial. Een uitdagende rit van 7.000 kilometer naar het noordelijkste deel van Scandinavië.

De tocht wordt gehouden van 5 tot en met 14 januari. De deelnemers vertrekken vanuit Nederland richting een voor hen nog onbekende bestemming in Noorwegen via een eveneens onbekende route. De teams zullen zelf moeten navigeren en onderweg leggen ze diverse proeven af. Het wordt een beproeving voor mens en machine; een 7.000 kilometer lange uitdaging met sneeuw, ijs, moeilijk terrein en temperaturen tot 47 graden onder het vriespunt. Wat bezielt Thijs en Lars om dit te ondernemen? Het gaat voor hen om de ervaring; een bijzonder iets om met een goede vriend te doen. Hoewel beiden aangeven ervaren chauffeur te zijn, is het rijden van zo'n tocht onder extreme omstandigheden nieuw voor ze. Op 25 november nemen ze deel aan de Experience Day; een dag waar alle deelnemende teams informatie krijgen over de komende tocht en ervaringen uit vorige edities horen.

Geen race
De ScanCoveryTrial is nadrukkelijk een toertocht maar geen race. Zij leggen deze tocht af met een Volkswagen Caravelle 4motion; een grotere bus met vierwielaandrijving met voldoende ruimte voor alle benodigde spullen zoals warme kleding, sneeuwkettingen en allerlei veiligheidsspullen. De bedrijven van beide heren, Leppink Automatisering in Haaksbergen en Bedrijfswagens Twente in Hengelo, zijn hoofdsponsoren voor de tocht.

Goed doel
Maar, zo benadrukken zij, waar het écht om gaat is dat ze met de tocht ook een mooi regionaal doel steunen: de Twentsewens Ambulance. Deze verzorgt ritten voor mensen die ernstig ziek zijn of minder mobiel, maar nog wel één belangrijke wens hebben. De vrijwilligers verzorgen dit dan met speciale ambulances. De verdere sponsoropbrengsten en donaties gaan dan ook geheel naar de Twentsewens Ambulance. Op dit moment zijn Thijs en Lars dus druk bezig met de voorbereidingen. Hun verrichtingen zijn nu al te volgen via facebook.com/scancoveryteam11. Hier kunt u dan ook informatie vinden over hoe u de Twentsewens Ambulance kunt steunen. De komende tijd zullen zij nog meer doen aan promotie. Gedurende de ScanCoveryTrial zelf zal de race te volgen zijn door middel van een smartphone-applicatie.