De Regge Kronkelt Weer bij Groei & Bloei

ENSCHEDE - Ella Roelfs-Rijzebol houdt voor Groei & Bloei Enschede-Losser op dinsdagavond 21 november een beeldpresentatie met als titel "De Regge kronkelt weer".

Ella laat middels beelden, gesproken tekst en begeleidende muziek een prachtige videopresentatie zien van het werk van de afgelopen jaren, om de in de vorige eeuw gekanaliseerde Regge weer om te vormen tot een meanderende kronkelende rivier met glooiende oevers. Een herstelde rivier slingerend door het landschap zoals hij oorspronkelijk stroomde. Ze heeft foto's en video-opnames kunnen maken voor Natuurmonumenten van de periode voor, tijdens en na het meanderen. De presentatie wordt gehouden in De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 te Enschede. Dit duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen 2,50 euro.

Jonge Socialisten in actie voor toeslag

ENSCHEDE - Help huurders de winter door. Onder deze noemer voeren de Enschedese Jonge Socialisten - de jongerentak van de PvdA - actie tegen bezuinigingen op de huurtoeslag.

Vorige week woensdag was al een eerste actie in de Enschede en vele andere steden. Dit aanhakend bij de algemene financiƫle beschouwingen van de Tweede Kamer. Het bezuinigen op de huurtoeslag heeft grote gevolgen voor een al zeer kwetsbare groep. Zo wordt huren voor hen tot wel 150 euro per jaar duurder; een hoop geld voor een smalle beurs zo benadrukken de Jonge Socialisten. De Jonge Socialisten verzamelden ook handtekeningen. De petitie is online nog te tekenen via www.js.nl/huurtoeslag.

Pieten-Korfbaltraining voor kinderen

ENSCHEDE - Korfbalclub DOS-WK organiseert op dinsdag 28 november in de Diekmanhal een Pieten-korfbaltraining voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

Naast coole korfbalspelletjes is er ook een bijzonder bounch spel!n. De training is voor eigen jeugdleden en voor kinderen die op een leuke manier deze speciale korfbaltraining willen mee maken. De training duurt een uurtje en de aanvang is 18.00 uur. Info is te verkrijgen via ledenwerving@doswk.nl