Afbeelding
Foto:

John Cornwill Band in De Verdieping

HAAKSBERGEN - Komende zaterdag 18 november is The John Cornwill Band te gast in café De Verdieping aan de Blankenburg in Haaksbergen.

De band speelde onder andere. tijdens de bluesfestivals in Zwolle, Hengelo, Deventer, Coevorden, enz. maar ook in het kroegencircuit zijn ze geen onbekende. The John Cornwill Band is in 2007 ontstaan uit de restanten van de PR-Bluesband.

In 2014 heeft de band qua bezetting en ook muzikaal een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Door het binnenhalen van "Sir" John van Aart (bekend van CCBB) als nieuwe zanger/gitarist en door de terugkeer van sologitarist Corné Jagers kwamen ook de oorstrelende solo's weer binnen bereik. Het compleet vernieuwde repertoire bestaat uit een mengeling van invloeden uit Blues – Bluesrock – Countryblues en "Retro Klassiekers". Geïnspireerd door artiesten als Buddy Guy, Gary Moore, Alvin Lee, J Hendrix, Lynyrd Skynyrd, Doobie Brothers, J.J Cale, CCR en anderen. hebben zij een, voor deze kant van de oceaan unieke stijl ontwikkeld. Nog altijd met de wortels in de Blues, voegen ze met originele vertolkingen een eigen geluid toe aan bestaande rootsmuziek, van Texas tot Missouri. Dit betekent Blues, met soms een brug naar Rock, Folk, of Countryblues. Recht voor z'n raap en een flinke dosis plezier, dat is het motto van deze bluesformatie. Zaterdag 18 november 2017 – John Cornwill Band. Café De Verdieping aan de Blankenburg te Haaksbergen. Aanvang: 22.00 uur en toegang is gratis.