Afbeelding
Foto:

Wat maak jij? Ik maak intuïtieve tekeningen en teken mijn droombeelden. Ik verdien de kost als hovenier, zo maak ik ook tuinontwerpen en tuinobjecten.

Wat maakt jouw werk speciaal?
In mijn intuïtieve tekeningen maak ik vrijwel altijd organische vormen, vaak amorfe vormen die de fantasie kunnen prikkelen. Mijn buitenobjecten zijn meer conceptueel van aard. Mijn werk bevat ook vaak speelse aspecten.

Waar kunnen we jouw kunst zien?
Mijn laatste expositie was bij Kunstmoment Diepenheim. Daar heb ik in een grote treurwilg reuzenkrulspelden gehangen. Zie foto. Mijn hovenierswebsite zal de komende winter ook andere tuinobjecten laten zien: www.villadahlia.nl.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?
Ik houd erg van landart. Bij Kunstenlandschap Lonneker dit jaar vond ik de performance in de bunkertjes van A in Wonderland bijzonder mooi. Een heel bijzonder kunstwerk in de landart route Flevoland vind ik de hurkende man in Lelystad van Antony Gormley.

Wat betekent Enschede voor jou?
Ik ben blij dat Enschede de laatste jaren meer over heeft voor architectuur. Ik ben bijvoorbeeld erg trots op hoe het Roombeek opnieuw vormgegeven is. Ik fiets regelmatig over het terrein van voormalig Vliegbasis Twente en geniet daar van de bijzondere architectonische objecten die van de oude militaire gebouwen gemaakt zijn.