Afbeelding
Foto:

Podo Services opent
nieuwe vestiging in Lonneker

ENSCHEDE - Praktijk voor podotherapie Podo Services breidt uit. In februari van dit jaar opende podotherapeut Patricia Gerritsen haar eerste vestiging voor podotherapie aan de Moutlaan op het Roombeek. Vanwege groeiende vraag naar podotherapie is zij in samenwerking met de fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Valre in Lonneker per 1 oktober gestart met een tweede vestiging.

Op beide vestigingen wordt intensief samengewerkt met andere zorgverleners om patiënten met voet- en houdingsklachten zo snel en effectief mogelijk te helpen. Patricia: Vanwege de toenemende vergrijzing in Nederland krijgen we steeds meer mensen met suikerziekte in combinatie met voetklachten in de praktijk. Daarbij voeren we als podotherapeut screeningen uit en bieden we de noodzakelijke zorg om te voorkomen dat er in de toekomst (grotere) problemen gaan ontstaan door de suikerziekte. Hierbij moet veel gedacht worden aan voetproblemen.

Vergoeding
Deze zorg wordt meestal vergoed uit de basisverzekering en kost patiënten normaal gesproken dus niks. Dat is wel een voordeel, omdat we zo het risico goed laag kunnen houden. Ook ziet Patricia veel patiënten zonder suikerziekte in haar praktijk. Denk vooral aan de mensen met ingegroeide teennagels, eeltvorming, overbelastingsklachten, houdingsklachten en zelfs aanhoudende hoofdpijnklachten kunnen bij haar terecht.

Houding
Als het met houding te maken heeft, kan er veel gedaan worden. De meest bekende therapie zijn toch wel de steunzolen. Deze worden op 3 dimensionale wijze volledig op de voet aangemeten. Maar dit is niet de enige behandelmogelijkheid. Zo kunnen er op maat gemaakte slippers en sandalen worden gemaakt, worden er voetbehandelingen uitgevoerd, worden teenstukjes en nagelbeugels vervaardigd en wordt veel advies gegeven. Het gaat hierbij om schoenadvies en belastingadviezen om klachten zo snel mogelijk te doen afnemen.

Klachten
Voor effectieve klachtvermindering vindt Patricia het belangrijk om samen met haar patiënten naar het uiteindelijke doel toe te werken. Een patiënt alleen komt er vaak niet, maar ik kan ook niet alles zelf oplossen. Dat moet je echt samen doen. Voor meer informatie kijk op de website www.podoservices.nl of neem contact op via telefoonnummer 06-43403707.