Lezing Het Kennis Boek

HAAKSBERGEN - Op zaterdag 18 november om 10.30 uur wordt in Haaksbergen aan de Kielweg 8 een lezing gegeven over Het Kennis Boek.

Vele veranderingen vinden er in de wereld plaats. Het stelt ons voor vragen. Wat is er gaande, wat kan ik doen? In de lezing wordt verteld over een kosmisch plan dat in werking is. Dat we op de drempel staan van een nieuwe fase in onze evolutie. Het Kennis Boek is een gids met helende energie om de lezer hierop voor te bereiden, volgens de organisatie. Gratis toegang incl. 3 hoofdstukken. Meer info op www.hetkennisboek.nl. Aanmelden: liesbethdegroot@outlook.com / tel. 0649645026.

Echtparen
vieren jubileum

HAAKSBERGEN - Een diamanten huwelijksjubileum is bijzonder. Twee op één dag? Ronduit magisch.

Burgemeester Gerrit Jan Kok mocht deze dinsdag niet één maar twee bruidsparen feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Naar goed gebruik krijgen echtparen dan altijd een bezoekje van de burgemeester. Hij ging 's middags op bezoek bij de heer en mevrouw Klein Poelhuis-Dieperink en vervolgens meneer en mevrouw Ten Voorde-Leusink.

Film Im
Labyrinth des
Schweigens

HAAKSBERGEN – In het kader van het Overijssels Filmfestival, met als thema Overijssel Poort naar het Oosten, wordt in Kunstzaal Achterom op woensdag 8 november de Duitse film Im Labyrinth des Schweigens vertoond.

Om 19.30 uur, voorafgaand aan de film wordt er een inleiding verzorgd dor Omar Larabi, historicus en filmrecensent. Im Labyrinth des Schweigens is een drama over een samenzwering van Duitse overheidsinstanties om nazimisdaden van de Tweede Wereldoorlog in de doofpot te stoppen. Frankfurt, 1958. Het naoorlogse leven van de West-Duitsers verandert drastisch dankzij het Wirtschaftswunder, het grootschalige economische herstel. De meesten van hen willen niet meer aan de oorlog herinnerd worden en proberen hun schuldgevoel te onderdrukken. Deze film zal vertoond worden in Kunstzaal Achterom en de entree bedraagt 7,50 euro (inclusief een pauzedrankje). Kaarten zijn te verkrijgen via Theater De Kappen. Kijk op www.dekappen.nl