Afbeelding
Foto:

Sinterklaas komt aan met stoomtrein in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas 's ochtends weer aan in Nederland. In sneltreinvaart bezoekt hij vele gemeenten in ons land. In Haaksbergen gaat deze trein wat langzamer: naar goed gebruik komt Sinterklaas namelijk aan met de stroomtrein.

Deze trein arriveert op zaterdag 18 november om 14.00 uur bij het station van de Museum Buurtspoorweg. Daar wachten burgemeester Kok, de Haaksbergse Harmonie en heel veel kinderen en ouders hen op voor een warm welkom in Haaksbergen.

Warm Welkom
Onder begeleiding van de Haaksbergse Harmonie vertrekken de Sint en zijn Pieten via de Spoorstraat naar de Markt. De Sint zal, vanaf het bordes van het gemeentehuis, alle kinderen toezwaaien. Steps Dance & Entertainment zorgt hier en later ook in de Veldmaat voor een spetterend dansoptreden. Na het bezoek aan het centrum van Haaksbergen gaan de Sint en zijn pieten door naar de Veldmaat. Rond 16.00 uur arriveren ze daar. Het feest is dan al een half uurtje in volle gang met grappen en grollen van Kareltje de Kok (bekend van Avonturenpark Hellendoorn). De organisatie van de Sinterklaasintocht Haaksbergen is in handen van de Sinterklaas Werkgroep, de Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV) en Ondernemersvereniging Veldmaat.