Afbeelding
Foto:

Gertjan Verbeek trainer en
technisch manager FC Twente

ENSCHEDE - Gertjan Verbeek moet FC Twente van de ondergang redden. De trainer, die tevens technisch manager is geworden van de Tukkers, staat sinds maandag voor de spelersgroep.

Hij volgt René Hake op, die twee weken geleden wegens gebrek aan succes op de keien werd gezet. Met Verbeek, die Jan de Jonge als assistent meeneemt, heeft directeur Jan van Halst de gewenste kandidaat binnengehaald. Verbeek was trainer van onder meer Heracles, Feyenoord, SC Heerenveen, 1. FC Nürnberg en VfL Bochum.

Compromisloos
Verbeek staat bekend als een harde, compromisloze trainer. Maar dat gezicht zullen de spelers van FC Twente niet direct zien. 'Ik ga eerst een beetje toekijken om te begrijpen wat er anders moet. Dat kan ik steeds beter hoor, toekijken. Ik heb de afgelopen jaren veel bijgeleerd", zei hij maandag. 'ik denk dat ieder mens verandert. Ik ben niet meer de Gertjan Verbeek van zeventien jaar geleden die begon bij Heracles Almelo. Ik heb inmiddels ook ervaring opgedaan in Duitsland. Ook dat heeft invloed op mij gehad.'

Grote wens
Verbeek ontkent niet dat FC Twente vele jaren hoog op zijn 'bucketlist' heeft gestaan. "Iedereen weet dat ik een emotionele binding heb met FC Twente. Ik ben op 500 meter van het Diekman opgegroeid en voetbalde zelf als jongetje bij het nabijgelegen Zuid Eschmarke. Bij de wedstrijden van FC Twente in het Diekman – in de jaren 70 en 80 – kroop ik dan weleens met mijn vriendjes onder het hek door om zo gratis naar binnen te komen. Ik herinner me ook het bijzondere scorebord in het Diekman, de fanatieke supporters op Vak Q en de gewonnen bekerfinale in '77 in de Goffert waar ik bij was.' Memorabele momenten waar ook menig Enschedeër een stukje van zijn eigen voetbalgeschiedenis in zal herkennen.

Eerste duel
Komende zondag 5 november zal het FC Twente van Gertjan Verbeek het opnemen tegen koploper PSV in het Philips stadion in Eindhoven. De aftrap is om 16.45 uur.

Foto: FC Twente Insite