Afbeelding
Foto:

Twentsche Foodhal opent haar deuren

ENSCHEDE - Na ruim twee jaar voorbereidingen is het komende zaterdag eindelijk zover: de Twentsche Foodhal open feestelijk haar deuren. Dit nieuwe concept voor uit eten gaan moet Enschedeërs een leuke variëteit aan eten op een bijzondere locatie bieden.

De Twentsche Foodhal is gevestigd in Hal Zuid van de Performance Factory, het voormalige Polaroid-terrein. Dit complex is in gebruik bij een haast eindeloze hoeveelheid kleinere organisaties en initiatievenEen stukje innovatieve horeca ontbrak echter nog. Dankzij een ingrijpende verbouwing van binnen en buiten is er nu een heel mooi resultaat bereikt. Zaterdag om 16.00 uur opent het de Foodhal, waarbij diverse muzikale optredens gepland zijn ter omlijsting.

Het concept
De Twentsche Foodhal heeft een grote ambitie; gasten uit de hele regio ontvangen met duurzaam eten en drinken zonder poeha en op basis van lokale ingrediënten. Er zijn in de beginfase zes verschillende keukens te vinden, waarbij in principe voor iedereen wel een passend gerecht te vinden is. Dit loopt uiteen van de Indonesische specialiteiten van Vaperansa, via Texaanse ribs bij Little Ribhouse Texas en als toetje ambachtelijke yoghurt van De Melkbus.

Zachte lancering
De afgelopen maanden werd de Enschedese fijnproever al klaargestoomd voor de Foodhal. Zo waren deze keukens al te gast tijdens Proef Eet, waar bezoekers een aantal gerechten konden proberen. Dit resulteerde gelijk in de publieksprijs; tot groot genoegen van de initiatiefnemenrs. En ook genieten een aantal ondernemers al enige bekendheid vanwege hun aanwezigheid op foodtruckfestivals in de regio, zoals Stoer Voer. Maar om samen een foodhal te draaien, is andere koek. Initiatiefnemers Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik zijn blij dat de opening nu eindelijk hier is. Het was geen eenvoudige taak.