Afbeelding
Foto:

Rigtersbleek afvalvrij

ENSCHEDE - Voetbalvereniging Rigtersbleek gaat zich nog meer inzetten voor duurzaamheid. De club wil ook graag haar steentje bijdragen om Twente nog duurzamer te maken.

Afgelopen woensdag gaf de club de letterlijke en figuurlijke aftrap voor het project Schoon Belonen. De club haakt aan bij deze campagne om samen met de gemeente te zorgen dat het terrein afvalvrij wordt. Er blijft nu nog vaak afval op en om het sportcomplex liggen, wat niet alleen een lelijke aanblik geeft maar ook slecht is voor het milieu. Woensdag werd daarom een speciale 'cleaning up'-variant van de warming-up afgewerkt, waarbij spelers leren over het opruimen van zwerfafval.

Afvalvrij
De club is gemotiveerd om deze proef van de gemeente Enschede succesvol af te ronden. Interim-jeugdvoorzitter van De Bleek Wouter du Gardijn heeft goede verwachtingen; er is veel werk verricht om het sportpark zo mooi mogelijk te maken en te vernieuwen, waar zwerfafval dus niet bij hoort. "Het is vanzelfsprekend dat we het ook belangrijk vinden dat het sportpark er verzorgd en netjes blijft uitzien en hoe mooi is het als de leden hier zelf, op spelende wijs, een bijdrage aan kunnen leveren! Niet alleen mooi voor onze club, maar ook voor het milieu." De club wil de opruimacties een maandelijkse traditie maken.