Concordia toont eigen uitleen- collectie

ENSCHEDE - Concordia in Enschede heeft een uitgebreide kunstcollectie, die van nature vaak bij een ander achter de deur staat. Maar om deze ukunstuitleen-collectie eens goed in de spotlights te zetten organiseert Condordia ook een eigen expositie.

Komende zondag 5 november opent deze expositie aan de Langestraat 56. Onder de noemer Kunst & Koffie zijn zowel oude als nieuwe werken uit de collectie hier te zien. Onder meer werken van Theo Wolvecamp en Jan Cremer maar ook diverse jonge, regionale kunstenaars.

Intiem
Bij de kunstuitleen worden kunstwerken uit de witte stille omgeving van de galerie of het museum gehaald en gaan deel uit maken van de intieme omgeving van een huiskamer. Zo is het even alleen van de bewoner, hoeft het werk niet gedeeld te worden met een mede-toeschouwer en wordt zo onderdeel van het leven van alledag.

Bestaand & nieuw
Gastcurator John Landewé koos de bestaande werken uit de collectie, waaronder Theo Wolvecamp, Jan Cremer en Erik Oldenhof. Hij heeft een sterke band met Concordia en het lenen van kunst bij Concordia was het begin van het opbouwen van zijn eigen collectie kunstwerken. De nieuwe werken in de kunstuitleen zijn gekozen door Petra Boonstra, programmeur beeldende kunst van Concordia. Zij koos voor jonge regionale kunstenaars, zoals Nancy de Graaf, Maarten van Aken (winnaar Kunst in het Volkspark 2017) en Dewi Hoppe. "Er zijn zoveel goede schilders die elk jaar aan de AKI afstuderen. Zij moeten een podium krijgen en daarnaast is het van belang dat kunstuitleen abonnees regionaal talent in huis kunnen halen,"

Randprogramma
Op zaterdag 25 november wordt een dag vol activiteiten georganiseerd bij deze expositie. Met onder andere een artist talk van Nancy de Graaf en een stoomcursus Hoe kies ik een schilderij? door een interieurstylist. Het programma voor deze dag wordt binnenkort bekend gemaakt via de website van Concordia.

De expositie opent op 5 november om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) en is te zien tot en met 3 december 2017.

Concordia, Langestraat 56, Enschede. Gratis toegang [vrije gift]
Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.concordia.nl