Afbeelding
Foto:

Wij zijn de robots

HENGELO - In het kader van Nederland Leest geeft Fokko Jan Dijksterhuis op 7 november een lezing in de Bibliotheek Hengelo over het heden, verleden en de toekomst van de robot.

Robots spreken tot de verbeelding; en al veel langer dan dat ze er 'echt' zijn. Zo was de mens-machine al een geliefd onderwerp in de science fiction werken van de vroege vorige eeuw. Inmiddels zijn robots werkelijkheid en de ontwikkelingen gaan in rap tempo. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit het begin van het einde voor de mens? Hoe stellen schrijvers, filmers, muzikanten zich de robot voor? En welke angsten en verwachtingen over mens en machine verbeelden bekende en minder bekende klassiekers? Fokko Jan Dijksterhuis neemt u mee. Dijksterhuis is historicus aan de Universiteit Twente en de Vrije Universiteit en houdt zich bezig met de geschiedenis van kennis in wetenschap en techniek.

Nederland Leest
Nederland Leest staat dit jaar in het teken van de toekomst met het thema Robotica. In de Bibliotheek ontvangen leden én niet-leden een gratis boek. Dit jaar is het de klassieker Ik, Robot, waarin Isaac Asimov ons confronteert met existentiële vragen over mens en machine.

Lezing
De lezing wordt gehouden op dinsdag 7 november vanaf 20.00 uur in de biblbiotheek Hengelo Stad. Entree kost 5 euro, inclusief koffie/thee.