Try-outconcert Haaksbergse Harmonie en Amicitia Rietmolen

HAAKSBERGEN - De Haaksbergse Harmonie en Amicitia Rietmolen treden aankomende zondag samen op in de Kappen. Beide orkesten gaan in november op concours en zitten vol in de voorbereiding.

Tijd om de stukken alvast aan een publiek te laten horen. "Uit ervaring weten we dat het goed is om de muziekstukken ook eens op een andere locatie te spelen. Iedere zaal heeft een andere akoestiek en dat maakt dat er soms een iets andere manier van spelen nodig is. Een try-outconcert mag dus niet ontbreken in de voorbereiding", aldus de Haaksbergse Harmonie. "Omdat Amicitia ook op concours gaat, was het snel geregeld om het concert samen te geven." De samenwerking tussen de beide verenigingen gaat heel ver terug en de orkesten hebben al vaker samen concerten gegeven. Dat er nauwe banden zijn tussen de beide verenigingen is ook in de orkesten terug te zien. Wie goed oplet ziet hier en daar dezelfde muzikanten terugkomen bij zowel Amicitia als de Haaksbergse Harmonie.

Samenwerking
Meer muzikale samenwerking is ook te zien in het regio-orkest dat speciaal voor dit concert is samengesteld. De jeugdorkesten van de Haaksbergese Harmonie, Amicitia Rietmolen, Crescendo uit Rekken en Muziek-Uniek uit St. Isidorushoeve betreden samen het podium en gaan een muzikale battle met elkaar aan. Zou dat goed gaan? Kom langs zondag en u ziet het zelf. Het try-outconcert wordt gehouden op zondag 29 oktober om 15.00 uur in theater De Kappen. De entree is gratis. Kom op tijd, want vol is vol.