Jubileumuitvoering Lossers Overdag Koor

LOSSER - Ruim negentig belangstellenden waren donderdagmiddag 19 oktober afgekomen op het eerste openbare optreden van het "Lossers Overdag Koor" (LOK) in het Tukkershoes in Losser.

Het koor, dat zijn vijfjarig jubileum vierde, kreeg tijdens de uitvoering veel enthousiaste reacties uit de zaal en de dirigent Mirjam Spoelman werd verrast met een prachtige bos bloemen. Ook voor haar professionele en motiverende pianobegeleiding. Het zeer gevarieerde programma bevatte naast populaire jaren '70 nummers, ook volksliederen uit vele werelddelen, canons en musical hits. Het koor repeteert elke donderdagmiddag 13.30 tot 15.30 uur. Geïnteresseerden zijn welkom om een middagje de sfeer te komen proeven. Vooral de tenoren en bassen zouden graag nog wat versterking hebben.

VVD Losser stelt kandidatenlijst vast

LOSSER - De VVD-afdeling van Losser heeft de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

De lijst bevat een mix van zowel oudgedienden als nieuwkomers. Helemaal boven aan de lijst treffen we een bekend gezicht: Harry Heegen; huidig fractievoorzitter. Op nummer twee Nick Visschedijk; hij zit nu in de Commissie Bestuur en Samenleving en is klaar voor het raadswerk volgens de afdeling. Hij is de financieel specialist van de fractie. Op nummer drie staat Janice Meerenburgh. Zij is een bestuurskundige met ervaring op het gebied van veiligheid. Daarnaast maakt zij onderdeel uit van de participatieraad met als specialisatie "Werk
en Inkomen". Een andere nieuwkomer staat op zes en is Gerald Aveskamp. Hij is een melkveehouder met bestuurservaring.

Verkiezingsprogramma
De VVD Losser heeft ook het verkiezingsprogramma klaar. Dit zijn de belangrijkste speerpunten die de fractie wil gaan realiseren. Het kreeg de titel 'Met Opgestroopte Mouwen' mee. Een aantal belangrijke punten hieruit zijn onder meer het behouden van de voormalige Aloysiusschool, afschaffen van hondenbelasting - ('willekeurig en oneerlijk'), meer handhaving en een einde aan thuis afval scheiden. Afvalscheiding is alleen bedoeld om mensen te leren verstandig met afval om te gaan maar dient verder geen enkel doel volgens de VVD.