Afbeelding
Foto:

Auto voor paralympisch handbiker Johan Reekers

ENSCHEDE - Handbiker Johan Reekers uit Haaksbergen mocht afgelopen donderdag zijn gloednieuwe aangepaste lease auto in ontvangst nemen. Hij ontving bij Toyota-dealer Peterman in Enschede de sleutels van een aangepaste Toyota Yaris Hybrid.

Autogroep Peterman had de eer om deze auto af te leveren aan meervoudig Paralympisch winnaar Johan Reekers. Louwman &Parqui (importeur van Toyota) stelt namelijk samen met NOC*NSF auto's beschikbaar voor topsporters met een A- of HP-status in een Olympische of Paralympische discipline. Toyota is hierin de global automotive partner van het IOC en mobiliteitspartner van TeamNL.

Johan Reekers
Johan Reekers behaalde al meerdere grote successen zowel op de Paralympische Spelen als op veel andere niveaus. Zo won hij in 1980 en 1984 een gouden medaille op de Paralympische Spelen voor zitvolleybal, in 1992 een zilveren medaille voor zitvolleybal en tijdens de Paralympische Spelen in 2004 pakte hij brons bij het handbiken. Daarnaast pakte hij de afgelopen jaren vele prijzen bij het handbiken, waarvan als laatste, de bronzen medaille in de wegwedstrijd op het WK in Zuid-Afrika afgelopen september. Sport is zijn passie; als fulltime handbiker is hij altijd op weg van en naar trainingen of wedstrijden. Hij geeft ook les op scholen in de hele regio over zijn sportieve successen én uitdagingen.

Aanpassingen
Door zijn handicap is het besturen van een normale auto lastig voor Reekers. De nieuwe Toyota Yaris Hybrid werd dan ook aangepast met een handbediening. Zo kan hij goed overweg met de auto die een belangrijke aanwinst is voor zijn zelfstandigheid en mobiliteit.

Meer sporters
Toyota zal via de Peterman Autogroep ook andere sporters voorzien van een auto, waaronder de bekende turnzussen Lieke en Sanne Wevers uit Oldenzaal. Autogroep Peterman heeft een tweetal Toyota-vestigingen in Enschede aan het Spaansland 8 en in Oldenzaal aan de Essenlaan 19. Kom langs om eens kennis te maken of kijk op: www.peterman.nl