Afbeelding
Foto:

Laptops voor kinderen uit minimagezinnen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat het Kindpakket verder uitbreiden. Kinderen uit minimagezinnen kunnen straks ook een laptop krijgen. Dit is steeds belangrijker om mee te kunnen doen in de samenleving en voor schoolwerk.

Het Kindpakket is de benaming voor het pakket aan gemeentelijke maatregelen om kinderen uit minimagezinnen te ondersteunen. Zo kunnen zij bijdrages krijgen voor binnen- en buitenschoolse activiteiten waaronder schoolreisjes, sportdeelname, muziekles, zwemlessen, een fiets en meer. Hier komt nu dus ook de laptop-bijdrage bij.

Onmisbaar
In het moderne voortgezet onderwijs is een laptop of tablet vaak onmisbaar. Leerlingen moeten immers steeds meer huiswerk digitaal maken en ook voor communicatie met docenten is toegang tot internet een vereiste op veel scholen. Tegelijk zijn er veel gezinnen in Enschede die het moeilijk hebben en dus niet zomaar een laptop of tablet kunnen kopen wanneer hun kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Daarom biedt de gemeente Enschede nu samen met Stichting Leergeld Enschede de mogelijkheid om een laptop aan te vragen. Inmiddels is de uitgifte van de eerste van 350 laptops begonnen, in samenwerking met een bekende elektronicawinkel.

Extra geld
Enschede kreeg eerder dit jaar een extra rijksbijdrage van 1,17 miljoen euro voor het armoedebeleid, specifiek voor armoedebestrijding onder kinderen. De gemeenteraad ging akkoord met het voorstel van het college van B&W om hiervan 142.000 euro te reserveren voor digitale middelen.