Afbeelding
Foto:

Losser eert onbetaalbare
vrijwilligers en organisaties

LOSSER - De gemeente Losser zal ook dit jaar weer een lokale vrijwilligersprijs uitreiken. Vorig jaar stelde ook Losser zo'n prijs in, met als doel om het grote aantal lokale vrijwilligers in het zonnetje te zetten voor hun grote inzet.

Laat er geen misverstand over bestaan, zo benadrukt de gemeente: vrijwilligers zijn onmisbaar voor de lokale gemeenschap. Losser heeft namelijk een groot aantal organisaties die alleen voort kunnen bestaan dankzij de inzet van vele Lossernaren die hun vrije uren opofferen om actief te zijn. Of het nu gaat om de plaatselijke sportclubs, de welzijns-vrijwilligers van Cluster, de mensen van de lokale omroep Twente FM of de vrijwilligers bij de VVV, Gaffel Aöskes of Brueghel, iedereen draagt op zijn of haar manier bij aan de lokale gemeenschap. En dat moeten we zeker waarderen.

Prijzen
Wethouder Jan Martin van Rees was vorig jaar dan ook aangenaam verrast door het grote aantal nominaties. Bij de nieuwjaarsreceptie van dit jaar werden de prijzen uitgereikt, met vrijwilliger Corrie Knol als individuele winnaar en Scouting Dr. Ariënsgroep als winnende organisatie. Zij ontvingen geldprijzen van 100 en 500 euro respectievelijk.

Nominatie
Het nomineren van een individuele vrijwilliger of organisatie kan tot 30 november. De gemeente heeft hiervoor een apart aanmeldingsformulier, af te halen bij het gemeentehuis of te downloaden via de website www.losser.nl. Een jury bestaande uit vijf personen die samen een afvaardiging van organisaties vormen uit Losser buigt zich over de nominaties en wijst de winnaars aan. De uitreiking van de prijs van de vrijwilliger en groep vrijwilligers of vrijwilligersorganisatie van het jaar vindt jaarlijks plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie. Naast Lossernaren zelf kunnen ook mensen genomineerd worden van buiten de gemeente wanneer zij hun vrijwilligerswerk in Losser verrichten.