Afbeelding
Foto:

BudgetBuddy's voor inwoners Enschede-Zuid

ENSCHEDE - De meeste Enschedeërs hebben hun financiën aardig goed op orde. Maar er zijn ook mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken op dit vlak. Het beheren van de huishoudelijke portemonnee en je uitgaven is immers een stuk lastiger wanneer er bijvoorbeeld schulden in het spel zijn. In juli ging daarom in Enschede-Zuid het project BudgetBuddy's van start.

Alifa biedt deze ondersteuning aan voor de wijken Helmerhoek, Wesselerbrink en Stroinkslanden. Een aantal actieve vrijwilligers helpt dan mensen met schulden om weer uit deze problematiek te komen. Het gaat dan om mensen met beginnende schulden, waarbij een kleine bijsturing een goed effect kan hebben. Zo moeten zij weer greep krijgen op hun financiën en erger voorkomen. Dit doen zij door individuele ondersteuning te geven als 'BudgetBuddy'. Het uiteindelijke doel is dat de hulpvrager financieel en administratief weer op eigen benen kan staan. Hoewel exacte cijfers lastig zijn, kampt naar schatting een vijfde van de huishoudens in Nederland met problematische schulden.

Hoe werkt het?
De BudgetBuddy's kijken allereerst samen met de cliënt naar hun financiële situatie. Er wordt dan gekeken welke schulden er zijn of dreigen te ontstaan en hoe deze opgelost kunnen worden. Daarna wordt een plan opgesteld als leidraad om in ede toekomst grip te houden op de financiën. Deze hulp is voor de cliënt geheel gratis; niet onbelangrijk gezien de aanleiding. Mocht er meer hulp nodig zijn dan de vrijwilligers kunnen bieden, dan verwijzen zij door naar meer gespecialiseerde hulp. Iedereen kan de BudgetBuddy's inschakelen, jong of oud.

Gesprek
Wil men een vrijblijvend gesprek? Kom dan Iedere donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur naar het gratis inloopspreekuur in Wijkcentrum De Magneet, Hertmebrink 1 in Enschede, of stuur een e-mail naar: budgetcoaching@alifa.nl.