Afbeelding
Foto:

Clippers Crew in Ontmoetingskerk

ENSCHEDE - Het koor de Clippers Crew uit Haaksbergen geeft op vrjdag 27 oktober een concert in de Ontmoetingskerk in Enschede.

Het is een enthousiast en professioneel koor. Zij zingen een uitgebreid repertoire, van pop tot klassiek uit diverse decennia. Daarnaast passeren ook musicalsongs en evergreens de revue. Zij treden op om 20.00 uur. De Ontmoetingskerk is bij veel mensen beter bekend als de voormalige Vredeskerk. Dankzij een grootschalige verbouwing kan de kerk een groter aantal diverse evenementen organiseren. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 7,50 euro via www.clipperscrew.nl of voor 10 euro aan de kassa.

Geschiedenis
Het koor is ontstaan vanuit de gedachte een shantykoor op te richten. Al snel werd duidelijk dat de muzikale leiding grotere aspiraties in petto had. De heren Weeink en Gaasbeek (bekend van de formatie Teach-In en Nederlands laatste songfestivalwinnaars) waren vanaf het eerste uur betrokken bij het gestalte geven aan het muzikale fundamen. Zij maakten door hun professionele aanpak onmiddellijk het verschil duidelijk tussen zeemanskoren en shanty, gezien vanuit een andere muzikale invalshoek. De presentatie in december 2014 van de eerste CD in "Theater de Kappen", Haaksbergen was direct een grote publiekstrekker. Aanleiding temeer om hier een tweejaarlijks feest van te maken wat dan ook in 2016 opnieuw volle zalen trok. In 2015 stonden de mannen vol trots op het hoofdpodium in Sail Amsterdam.