Wilminktheater Enschede

ENSCHEDE - De komende dagen zijn er weer diverse voorstellingen en optredens in het Wilminktheater. Voor meer informatie kijk op www.wilminktheater.nl

Zaterdag 21 oktober om 20:30 uur is de voorstelling De lief en leed tour van Eric van Sauers te zien. Eric van Sauers heeft zich ontpopt tot een van de beste vertellers van dit moment. Zijn verhalen zijn hilarisch, schuren en ontroeren en zijn soms ook gevaarlijk. Zijn stijl is rauw en recht voor zijn raap, oprecht en ongelooflijk grappig. Hij mag natuurlijk graag een beetje sarren en zuigen, maar telkens laat de macho met het imposante fysiek ook een zachte, warme kant zien. Van Sauers fulmineert tegen de moderne tijd en zijn eigen vergankelijkheid, maar zuur wordt het nooit.

Voorrondeconcerten
Op zondag 22 oktober om 14:30 uur zijn de voorrondes van het Nederlands Blazers Ensemble en de VARA. De Voorrondeconcerten zijn de spannende voorrondes van de landelijke compositiewedstrijd van het NBE en de VARA voor jonge componisten tot en met achttien jaar. De uiteindelijke winnaars ziet u op Nieuwjaarsdag terug op tv. Natuurlijk levert zo'n wedstrijd een flinke stapel verrassende muziek op.
Een jury, bestaande uit NBE musici, de componisten/arrangeurs die bij de volgende ronde de workshops componeren/arrangeren geven én een eerdere winnaar van de compositiewedstrijd, kiest zes winnaars uit die doorgaan naar de volgende ronde. De jonge componisten worden door het jongNBE begeleid.

Julius Caesar
Op dinsdag 24 oktober om 20:00 uur is de show Julius Caesar te zien. Vijf topacteurs en vijf koperblazers wekken Julius Caesar tot leven. In deze muzikale Shakespeare delen de acteurs van Orkater het podium met de muzikanten van K.O.Brass!, bekend van Kyteman Orchestra. Shakespeare schreef met 'Julius Caesar' een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk, waar het politieke spel op het scherp van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om tegen elke prijs de democratische waarden te verdedigen. Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen, wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt zwaarder: zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden met immense gevolgen.