Veel belangstelling voor bouwen Buurse

HAAKSBERGEN - Er blijkt nu veel belangstelling te zijn voor het bouwen van twee-onder-één-kapwoningen in Buurse.

De gemeente wilde aanvankelijk rijtjeswoningen realiseren op de overgebleven boiuwgrond in Buurse, maar hiervoor bleek weinig belangstelling. De gemeente besloot daarom om twee-onder-één-kapwoningen toe te staan. Voor dat type woningen blijkt nu dusdanig veel belangstelling dat ook enkele vrijstaande kavels de mogelijkheid krijgen er twee-onder-één-kappers te bouwen.

Verruiming
Wethouder Ruimte Ellen Prent legt uit waarom deze keuze is gemaakt. "We hebben de ontwikkelaar op deze plek eerder ook al wat ruimere mogelijkheden gegeven. Dat deden we toen als impuls voor de realisatie van het laatste deel van de bouwplannen in Buurse-Zuid. Er is nu eenmaal meer belangstelling voor twee-onder-één-kapwoningen op dit moment. Daar moet je je ogen niet voor sluiten. Je moet als gemeente juist goed kijken naar wat mensen willen. Daarom hebben we ook nú voor deze verruiming gekozen", aldus Prent.

Formeel
Formeel heeft het college van B&W besloten om de kavels met nummers 11 en 12 ook beschikbaar te stellen voor twee-onder-een-kapwoningen. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan in februari 2013 heeft de gemeenteraad deze mogelijkheid al vastgelegd. Door nu daadwerkelijk van deze mogelijkheid gebruik te maken, wordt dus beter aangesloten bij de huidige vraag. Kavels 13 tot en met 16 blijven alleen voor vrijstaande woningen geschikt.

Frits van Oostrom's NOBEL STREVEN

ENSCHEDE - Frits van Oostrom is op donderdag 12 oktober te gast bij Boekhandel Broekhuis in Enschede. Van 19.30 tot 21.00 uur vertelt hij over zijn nieuwste boek.

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt. Nobel streven reconstrueert, als een historische detective, de loop van dit bizarre leven tot in verbluffende details. Aanmelden via: enchede@boekhandelbroekhuis.nl. Toegang: gratis