Judo voor helden

LOSSER - Sporten is gezond en geeft je veel zelfvertrouwen. Maar helaas is sporten niet altijd voor iedereen even toegankelijk. Om kinderen te helpen om letterlijk over de drempel te komen, biedt Judo Losser vanaf nu ook judo aan voor 'Special Heroes'.

Iedereen moet kunnen sporten; dus iedereen kan de judomat op. Dit is het uitgangspunt van het project van de Judobond Nederland. Ook kinderen die een beetje extra aandacht of ondersteuning nodig hebben moeten kunnen genieten van de mooie judosport.

Waarden
Judo is een sport die bekend staat om de positieve waarden die het de beoefenaars mee wil geven. Zoals het ontwikkelen van sociale competenties en stoeien op een positieve manier. Judo is dan ook een ideale sport voor kinderen en jongeren. Het draagt ook fiks bij aan hun motorische ontwikkeling, preventie van ziekten en het ontwikkelen op sociaal gebied. Judo biedt veel mogelijkheden om sociale competenties te ontwikkelen door het individuele karakter, het noodgedwongen samenwerken en het fysieke element. Stoeispelen en speljudo zijn verrijkende vormen in de motorische ontwikkeling.

Helden
Niet iedereen kan meekomen in het tempo en competitieve karakter van de reguliere lessen. Judo Losser komt daarom met een les die gericht is op het aanleren van technieken in het tempo van de groep, waarbij voor elke judoka de tijd en ruimte die hij nodig heeft beschikbaar is. De lessen worden in een speelse vorm aangeboden zonder wedstrijdelement. In oktober biedt Judo Losser aan jeugdigen van 7 t/m 13 jaar een drietal proeflessen aan op vrijdagavond van 17.30 tot 18.30 uur voor diegene die net een beetje meer aandacht en tijd nodig hebben. De proeflessen zijn op 6, 13 en 20 oktober in de kleine zaal van sporthal De Fakkel. Opgeven of het opvragen van meer informatie kan via mail naar info@judolosser.nl