Afbeelding
Foto:

T-Beat terug van weggeweest bij Rodenbach

ENSCHEDE - Alleen Enschedeërs van een zekere leeftijd kennen de naam wellicht nog: Tea Beat; in de jaren '60 een geliefd evenement dat hotel-restaurant Rodenbach nu weer nieuw leven inblaast.

Onder de noemer 'Modern Again' organiseren zij de allereerste T-Beat sinds 50 jaar. Deze wordt gehouden op zondag 15 oktober 2017. Sixtiesmuziek, muziekhistorie en het belangrijkste muziekinstrument uit de sixties, de elektrische gitaar, staan tijdens deze T-Beat centraal. T-Beat begint om 15.00 uur, de entree bedraagt zowel in de voorverkoop als aan de zaal 7,50 euro. Er is plaats voor 250 bezoekers. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij Hotel Rodenbach, Parkweg 37, en bij Autobedrijf Michel Duivelaar, H. ter Kuilestraat 195A.

Bands
De Enschedese sixtiesbands Indeeds en Centurions laten stevige rock'n roll en rhythm and blues van hun muzikale helden van toen horen en staan garant voor een heerlijke muziekmiddag. De enthousiaste leden van het Poparchief Twente presenteren unieke beelden en foto's van internationale en nationale artiesten en acts die destijds in Modern optraden. De alom gerespecteerde bekende gitaristen Beppie Kamphuis en Hans Hunter nemen hun vintage gitaarcollectie mee en vertellen je er alles over.

Tea naar T-Beat
De naam Tea Beat is omgedoopt tot T-Beat. De huidige eigenaar, de familie Schoenmaker, wil meer en weer muzikale reuring in zijn hotel-restaurant en is van plan om T-Beat elke twee maanden op de zondagmiddag te organiseren. Vele jongeren bezochten in de jaren zestig de beroemde Tea Beat muziekmiddagen die toenmalig eigenaar Gerard Grotenhuis op de zondagen organiseerde in Modern, het huidige Rodenbach. Al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw stond Hotel Café Restaurant en Buitensociëteit Jens zoals Rodenbach vroeger heette, bekend als dansgelegenheid waar een breed scala aan muziek werd gespeeld door lokale orkestjes. Net na de Tweede Wereldoorlog verandert toenmalig eigenaar, de familie Grotenhuis, de naam van het hotel in Hotel Modern. Gerard Grotenhuis Jr. maakte van Modern in de zestiger jaren een gerenommeerde dansgelegenheid en haakte in op de beatmuziek. De Buffoons was de eerste Enschedese groep die er een maandcontract kreeg.